skip to Main Content

Vragen
over Taxaties.

Hier vindt je de meest gestelde vragen over taxaties. Mocht je meer informatie willen kun je natuurlijk altijd contat met ons opnemen of een online taxatie aanvraag doen. Doe er je voordeel mee!

Taxatie aanvragen
vragen,taxaties vragen logosmerken

vragen,taxaties vragen knop rond gevalideerd rapport

vragen,taxaties vragen knop rond gevalideerd rapport

Vragen
over Taxaties.

Hier vindt je de meest gestelde vragen over taxaties. Mocht je meer informatie willen kun je natuurlijk altijd contat met ons opnemen of een online taxatie aanvraag doen. Doe er je voordeel mee!

Taxatie aanvragen
vragen,taxaties vragen logosmerken

Wat is een taxatie?

Een taxatie is een schatting van de waarde van je woning door een taxateur. De taxateur maakt dan een taxatierapport voor je op met daarin de waarde van het object. Deze waarde wordt “marktwaarde” genoemd. In het rapport staat de onderbouwing van de waarde met alle kenmerken van de woning.

Wat is een Register Taxateur?

Een Register Taxateur is geregistreerd in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). NRVT bewaakt en waarborgt de kwaliteit en vakbekwaamheid van de Register Taxateurs. Onze taxateurs werken conform de gedrags- en beroepsregels van de NVM en ben je bent u verzekerd van een betrouwbare taxatie. Een taxateur blijft 10 jaar verantwoordelijk voor de inhoud van het rapport en daarom moet deze aan de zware eisen voldoen.

Wat is validatie of een gevalideerd taxatierapport?

Bij een gevalideerd taxatierapport houdt dit in dat het NWWI (het validatie instituut) bekijkt of de taxateur en de taxatie aan alle strenge kwaliteitseisen voldoen. Een taxatie met validatie geeft u de garantie dat het taxatierapport wordt geaccepteerd bij alle geldverstrekkers als je een hypotheek wilt aanvragen.

Wanneer is validatie nodig?

Dat hangt van de financieringsaanvraag af. Overleg eerst met je adviseur of bank wat je precies nodig hebt. Bij een hypotheek aanvraag is in bijna alle gevallen een gevalideerd rapport nodig.

Hoe lang is een gevalideerd taxatierapport geldig?

Een gevalideerd taxatierapport is zes maanden geldig. Daarna dient een nieuw rapport te worden aangevraagd.

De woning is al getaxeerd door de verkoper, kan ik dit rapport gebruiken?

Nee, een gevalideerd taxatierapport is persoonlijk en met het doel dat die persoon er mee heeft.

Waarom kost een taxatierapport zo veel geld?

Een taxatierapport is allang niet meer zo simpel als vroeger. Het moet aan veel eisen voldoen en is een tijdrovende klus geworden. De opname is veel uitgebreider, net als de uitwerktijd. Bovendien zit er een bedrag in aan validatiekosten, kadaster en 21% btw.

Waarom moeten er zo veel stukken worden aangeleverd?

De gevraagde stukken worden verplicht gesteld vanuit het validatie instituut en dienen wij nader te onderzoeken. De informatie uit deze stukken kan namelijk van invloed zijn op de marktwaarde van de taxateren woning.

Wanneer heb je een rapport nodig met een waarde na verbouwing?

Als je een hypotheek aanvraagt met een bouwdepot van eist de geldverstrekker een extra waarde in het rapport namelijk; de waarde na verbouwing. Je geeft de gewenste verbouwingsplannen door met een specificatie en de taxateur zal deze in het rapport verwerken plus een waarde na verbouwing berekenen.

Kunnen taxatiekosten worden meegefinancierd?

Nee, de kosten van een taxatiemoet je zelf betalen maar in het geval en een financieringsaanvraag zijn deze wel volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Kan ik de taxatiekosten later betalen?

Indien de overdracht voor een nieuwe woning of hypotheek binnen twee maanden plaatsvindt mag dit via de notaris. Anders dien je de factuur binnen 30 dagen aan ons te voldoen.

vragen,taxaties vragen icon4

Taxatie met keurmerk

De rapporten worden door alle geldverstrekkers en belanghebbenden geaccepteerd. Wij zorgen er voor dat het rapport binnen twee werkdagen gevalideerd is nadat de opname heeft plaatsgevonden.

vragen,taxaties vragen icon3

Onafhankelijk & Objectief

Waarom kiezen voor Taxatieprofs? Het antwoord is simpel, wij zijn specialist in woningtaxaties! Wij houden ons uitsluitend bezig met taxeren, worden niet afgeleid door randzaken en hebben geen tegenstrijdige belangen.

vragen,taxaties vragen icon2

Bekend met de regio

Wij zijn gevestigd in Hoofddorp en mogen bij een gevalideerd rapport taxeren in een straal van 20 km vanuit ons kantoor. Ons werkgebied bestaat uit Haarlemmermeer, Bollenstreek, Amsterdam en Amstelveen.

Wij zijn aangesloten bij:

vragen,taxaties vragen
vragen,taxaties vragen
vragen,taxaties vragen
vragen,taxaties vragen plusblauw

Meer informatie?
Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op
vragen,taxaties vragen plusblauw

Meer informatie?
Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op